Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брайън Мей - легендарният китарист на Queen, за първи път у нас

Брайън Мей - легендарният китарист на Queen, и звездата на Бродуей - Кери Елис, ще изнесат концерт за първи път в България. Турнето им One voice ще спре у нас догодина, на 16 март, сряда, в Зала 1 на НДК, съобщиха от София Мюзик Ентерпрайсис.

Мей е един от най-прочутите китаристи на всички времена, автор на класики като We Will Rock You, Under Pressure, Who Wants To Live Forever и The Show Must Go On. Елис е една от най-гласовитите певици, покорила Бродуей и Уест Енд.

Брайън Мей и Кери Елис са музикален тандем, чиито съвместни проекти превземат милиони фенове, а концертите им винаги се превръщат в събитие.

Първата им професионална среща е по време на прослушванията за дебюта на мюзикъла We Will Rock You в Лондон. Впечатлен от таланта на Елис, Мей я избира за ролята на Мийт и впоследствие продуцира нейния дебютен албум “Anthems” през 2010 г. Албумът е последван от поредица интимни и акустични концерти на свещи по целия свят.

На концерта в София двамата ще представят нови версии на популярни хитове на Queen, Beatles, Kansas, както и техни любими класики, включително и общата им песен “One Voice”.

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 50 до 120 лева и продажбата им започва на 8 октомври, четвъртък.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна