Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

259 секционни комисии за изборите в област Видин

259 секционни избирателни комисии са назначени в област Видин за местните избори и националния референдум на 25 октомври. Това каза временно изпълняващият длъжността областен управител на Видин Валери Димитров:

"Секционните избирателни комисии на територията на област Видин са 259, като 19 от тях са подвижни секционни комисии. Като тези 19, за 18 от тях са публикувани решения на общинските избирателни комисии и за една секционна избирателна комисия все още няма публикувано решение на Общинската избирателна комисия, която е на територията на община Димово."

Решението се очаква да бъде публикувано утре, 9 октомври. Най-много секционни избирателни комисии са назначени в община Видин - 121, а най-малко в Бойница - 6. Общините Видин и Брегово са с най-много подвижни секционни избирателни комисии - по 6. Без подвижна секция са общините Бойница, Грамада, Ружинци и Чупрене. Предстои обучение на членовете на общинските избирателни комисии, каза още Валери Димитров:

"На 12-и, понеделник, се предвижда обучение на общинските избирателни комисии от Централната избирателна комисия, което обучение ще бъде направено в сградата на Областна администрация Видин. Предстои определянето на помещения за съхранението на книжата и материалите в общинските администрации. Дейностите вървят по план. Организационно-техническата подготовка се осъществява съгласно определените срокове."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна