Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати от "Атака" се спречкаха със собственици на магазин в центъра на София

Снимка: БГНЕС

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов съобщи, че депутати са участвали снощи около 22.30 часа в скандал със собственици на търговски обект на улица "Раковски", след което са упражнили "известна агресия" към дошлите на място полицаи: 
Снощи, около 22.30 часа е получен сигнал от дежурния диспечер на Първо районно управление, а след това и от дежурния в Министерството на вътрешните работи, в който гражданин съобщава, че в момента има скандал на улица "Раковски" -110 в магазин за алкохол и цигари, между представители на политическа сила и собственици и граждани, които са пазарували в магазина. Полицаи се отзовават по най-бързия възможен начин на сигнала. Заварват ситуация, в която наистина има скандал, изразяващ се в словестни пререкания. Намесват се, с цел да предотвратят скандала. Към полицаите също е оказана агресия от представителите на политическата партия. Съответно полицаите са извикали подкрепление. Изпратени са допълнителни полицейски сили, с оглед да не се стигне до саморазправа, тъй като там са се събрали множество граждани. Към момента няма задържани, тъй като спецполицаите са разпознали лицата като народни представители. Знаете, че в случая, ако не става въпрос за тежки престъпления и ползване на средства, които са опасни, нямаме право да ограничаваме правото им на свободно придвижване.

Пред полицаите депутатите твърдели, че в магазинчето се продават цигари без бандерол и наркотични вещества. Служители от "Икономическа полиция" не са открили в  търговския обект нерегламентирани стоки и незаконни вещества. Според очевидци, в инцидента са замесени депутатите Волен Сидеров и Десислав ЧуколовВ профила си в социалните мрежи, депутатът Десислав Чуколов е написал: 
Тази вечер, пред очите ни, продаваха наркотици на млади хора. Волен и аз се възмутихме. Как ще ни оклепат...тепърва ще видите.

По случая е образувано досъдебно производство. Още снощи главният прокурор Сотир Цацаров е бил уведомен за инцидента. Заради факта, че става дума за лица с имунитет, случаят е поет от Софийската градска прокуратура. Интензивните разпити на свидетели ще продължат до понеделник, когато ще стане ясно дали ще се искат депутатски имунитети.
Също за понеделник е насрочено поредното заседание по делото срещу Волен Сидеров за посегателство срещу полицай и хулиганство на летище Варна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна