Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митов: Има много митология около ТПТИ

Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Даниел Митов заяви, че около трансатлантическото търговско споразумение има много лъжи и митология. Трябва да работим за преодоляването на предразсъдъците, свързани с преговорите по споразумението, каза той:
Очертаването на геополитическите реалности се случват през заздравяване на трансатлантическата връзка. Има много силно желание тя да бъде скъсана или поне подкопавана.Трябва да направим всичко възможно, за да я заздравим и в това отношение трансатлантическо и търговско споразумение може да изиграе огромна роля. Разбира се трябва да го направим така, че то да е от полза за всички и да убедим гражданите си, че то е полезно. Защото има много митология, много лъжи покрай самото споразумение, трябва да ги преодолеем и чрез информация да убедим гражданите си, че то е полезно и ще донесе само полза за бизнеса.
Министър Митов каза това по време на конференцията по повод 20-ата годишнина от присъствието на Американската търговска камара в България. Специален гост на конференцията е министър-председателят Бойко Борисов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна