Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хандбалистките ни с нова загуба в европейските квалификации

Отборът на Испания, снимка: БГНЕСЖенският ни национален отбор по хандбал записа нова загуба от Испания с 14:39 гола в квалификациите за Европейското първенство през 2016 в Швеция. Двубоят се игра пред около 800 зрители в зала "Орловец" В Габрово. 

Иберийките са сребърни медалистки от последния шампионат на Стария континент и носителки на бронзов медал от Олимпиадата в Лондон.

Първата част приключи при 8:20, а през второто полувреме треньорският щаб на България извърши доста промени, но Испания не наруши ритъма си на игра и продължаваше с доминацията на терена до последния съдийски сигнал. Гостенките се наложиха с крайното 39:14 и вече имат две победи от началото на кампанията. В трета група, освен България и Испания, са Холандия и Австрия. Първите два отбора получават визи за Евро 2016.

Испанките бяха по-силни и заслужено победиха. Към момента е трудно да се мерим с тях, но видях онзи български дух в момичетата, който показва оптимизъм за следващите ни мачове. Работим във всички сфери за по-бързото ни завръщане сред елита в Европа, но това няма да стане за толкова кратък период. Определено има израстване и градим всичко стъпка по стъпка. Това е пътят нагоре, но ни е нужна повече финансова подкрепа, за да можем да правим повече лагери и международни приятелски срещи. Благодаря на всички състезателки и на чудесната публика за подкрепата от трибуните, сподели след края на срещата шефката на Българска федерация хандбал  Росица Бакърджиева.

Наставникът на гостите Хорхе Дуенас остана доволен от играта на своите хандбалистки. 

Поздравявам тима на България. Резултатът не бива да заблуждава толкова много. Играхте добър хандбал. Не ви подценихме нито за миг, защото можехме да съжаляваме. Вашият отбор има бъдеще. В следващия мач със сигурност ще ви видим в по-различна светлина. Амбициозния президент на Българската федерация Росица Бакърджиева е много популярна в нашите среди като шампион и голмайстор в Италия, Испания и Бразилия. Тя разбира играта и знае как да ви направи част от най-добрите в Европа, заяви Дуенас.

Следващият мач на българките е срещу Австрия, като срещата ще се състои на 10 март догодина и ще бъде отново в зала "Орловец" в Габрово.

Горещи теми

Войната в Украйна