Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Правителството предприема активни действия срещу сивата икономика

Снимка: БГНЕС

Правителството предприе активна политика за борба със сивата икономика, заяви пред участниците в икономическия форум "Европейски съюз Югоизточна Европа" министърът на регионалната политика Лиляна Павлова:

Мерките, които сме предприели, дават своя ефект и резултат, защото ние виждаме за 10-те месеца от управлението един милиард повече приходи в бюджета, благодарение именно на тези мерки за борба със сивата икономика, които включително касаят опитите за неплащане на акцизи, на данъци, на ДДС. Така че не приемайте тези проверки като опити за натиск или търсене на начини за увеличаване на данъците. Това просто е част от мерките, свързани с минимизиране на опитите за прикриване на такива данъци.

На въпрос на "Хоризонт" как ще коментира острата реакция на бизнеса срещу промените в Закона за ДДС, които предвиждат фирмите да могат да се възползват до 70% от данъчен кредит, ако използват автомобил или недвижим имот за лични и за служебни нужди, министърът на икономиката Божидар Лукарски отговори:

Не бих искал да го коментирам. Това сме го одобрили в Министерския съвет. Колегите от Министерството на финансите, които внесоха тези изменения, са ги обсъждали. Обсъждани са и в парламентарната комисия по финанси. Така че това е нещо, което вече е факт и не бих искал да го обсъждам повече.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна