Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загубихме полуфинала от Франция

Снимка: БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби полуфинала на Европейското първенство с 2:3 гейма от Франция. Хората на Пламен Константинов поведоха с 2:0 след 25:18 и 25:22, но “петлите” показаха голямата си класа и след 26:24, 25:21 и 15:12 ще играят за титлата в утрешния финал срещу Словения. По-рано тази вечер словенците продължиха с изненадите и победиха с 3:1 гейма отбора на Италия. 

Пред повече от 13 000 зрители в зала “Арена Армеец” българите бяха много близо до това да играят мечтан финал и с помощта на всеотдайната подкрепа успяха да поведат с 2:0 гейма. 

Отборът на Франция, смятан от мнозина за най-добрия отбор в света в момента, успя да покажа супер психика и класа и взе следващите два гейма с убедителна игра. 

Така се стигна до тайбрек, в който България поведе с 4:1. След това обаче французите успяха да изравнят и да поведат с 8:6. Последва равностойна игра, като се играеше точка за точка. В крайна сметка след 15:12 триумфираха французите. 

Най-резултатен за България бе Тодор Алексиев с 21 точки. Владо Николов добави 15, а Ники Пенчев се отчете с 12. 

За Франция Антоан Рузие завърши с 30 точки. Звездата на “петлите” Ервин Нгапе и Кевин Тилие реализираха по 14. 

Така България ще играе за третото място срещу отбора на Италия утре от 17,30 часа. По-рано тази вечер “Скуадрата” загуби изненадващо с 1:3 от Словения. 

Французите ще играят за титлата срещу словенците. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна