Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фичър за хората на нощна София и за любителите на Пинк Флойд

БНР Новини
Снимка: Даниела Манолова

Авторът на тази документална продукция живее във Видин и е водещ на предаване по Радио Видин, но едно от многобройните му пътувания до София и предизвикателствата на Майсторския клас по журналистика на БНР Академията го вдъхновиха да изследва с включен микрофон пустите нощни софийски улици и малкото пешеходци.
Историята е записана и монтирана с деликатност, въображение и грижа както за героите на бъдещата документална програма, чиито гласове и преживявания чуваме, така и за хората изобщо, за непредсказуемите препятствия, които животът може да донесе и онова специално ведро чувство, което идва от решението: ще се оправим, няма да се предадем.
И тук Пинк Флойд много ни помага. С посланията, с текстовете, с добре познатите и натоварени с асоциации мотиви от „Стената“. Въпреки че в Майсторския клас един от уроците е: избягвай познатата музика, избягвай „изтърканите“ от употреба парчета, защото те ще банализират твоя замисъл и ще го захлупят, Пламен Коцев смело въвежда познатия ни Пинк Флойд, обаче тук се получава. Синхронът работи и не само като емоционален фон, но и като още един начин да се покаже позицията на автора.
И така, смело напред към „Щастие в контейнера“, една от продукциите на Майсторския клас на БНР Академията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна