Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия осуетила 20 терористични атаки от началото на годината

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От началото на годината в Русия са били осуетени 20 терористични нападения, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС. Федералната служба за сигурност е арестувала 560 членове на бандитски групи и е убила 112 бандити, сред които 26 главатари, каза още Путин.

Руският президент предупреди, че терористите в Близкия изток целят да дестабилизират цели региони: Създавайки плацдарм в Сирия и в ред други страни на Близкия изток, терористите са планирали и продължават да планират разширяване на експанзията си по дестабилизация на цели региони. Те са вербували и продължават да вербуват бойци от много страни, включително, за съжаление, и от Русия, от други страни на Общността на независимите държави. За да предотврати тази заплаха, за да предприеме превантивни мерки, Русия, както знаете, започна силова операция в Сирия. Путин направи тези изявления на церемония в Кремъл, на която бяха представени висши офицери, назначени на командни длъжности.

Междувременно беше съобщено, че при руските въздушни удари в Сирия са били убити общо 370 души, от които 243 бунтовници и 127 цивилни. Информацията е била предоставена на Франс прес от Сирийския център за наблюдение на човешките права. Неправителствената организация допълва, че сред убитите бунтовници има най-малко 52 джихадисти от "Ислямска държава", а сред загиналите цивилни има 36 деца и 34 жени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени