Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" отпадна от младежката шампионска лига

"Легия "/Варшава/ победи "Литекс" /Ловеч/ с 3:1 и в срещата-реванш от младежката шампионска лига и с общ резултат от двата мача 5:2 полските футболисти продължават участието си в турнира.

Младите футболисти на "Литекс" приключиха участието си в турнира, в който участваха от така наречения "шампионски поток" като носители на купата на БФС.

През първото полувреме младите български футболисти бяха равностойни на домакините, а на два пъти имаха възможността и да отбележат гол. В 29-ата минута Тонислав Йорданов пропусна да изпрати топката в мрежата от изгодна позиция, а в 30-ата минута Емил Петров изпълни добре фаул, но топката мина край целта.

В самия край на полувремето Стойчо Атанасов спря непозволено Роберт Бартчак в наказателното поле, за което българският футболист получи жълт картон и бе отсъдена дузпа. От бялата точка Филип Карбови бе точен - 1:0 за "Легия". 

В началото на второто полувреме домакините с два гола на Аркадиуш Наемски в 53-тата минута и на Роберт Бартчак в 57-ата минута поведоха с 3:0 и на практика решиха изхода на мача.

В 63-тата минута от дузпа Кирил Десподов вкара почетния гол за българския отбор и така последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 3:1 за "Легия" /Варшава/.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени