Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Гаджев отказал оферта на "Мелбърн Сити"

Владимир Гаджев
Снимка: БГНЕС

Полузащитникът на футболния "Левски" и български национал Владимир Гаджев е имал възможност да заиграе в първенството на Австралия, но е отказал оферта от "Мелбърн Сити". Гаджев се е срещнал с представител на клуба в София, който му е предложил финансовите параметри, които "Мелбърн" може да му осигури. Българският национал обаче не е останал очарован от предложението, още повече че е трябвало да се премести в най-отдалечения край на света и пътуванията до България не са лесни.

"Мелбърн Сити" е част от корпорацията "Сити Футбол Груп", която благодарение на финансите на арабския шейх Мансур бин Зайед Ал Халифа финансира "Манчестър Сити", "Ню Йорк Сити", японският "Йокохама" и австралийците от "Мелбърн Сити". В "Мелбърн" за известен период игра и испанската звезда Давид Вия, който след това премина в отбора от Ню Йорк.

В първенството на Австралия отборите имат право на петима чужденци, а след отказа на Владимир Гаджев клубът привлякъл ирландския ветеран Аарън Хюз от "Нюкасъл". Той играе в момента и като дефанзивен халф, и като централен защитник.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна