Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Случаят на детето с тиксо на уста в 80-о ОДЗ скандализира медиите и обществото

Родители смятат, че възпитателката трябва да понесе своята отговорност с наказание

| обновено на 22.10.15 в 18:32
Възпитателката Даринка Димитрова работи в 80-о ОДЗ „Приказна Калина“ в Красно село от 16 години и досега не е имало оплаквания от нейната работа. Допреди няколко дни, когато дете споделило с майка си, че "госпожата" залепяла с тиксо устите на непослушните деца и попитало дали и с него ще се отнесе така. Майката Веселина Йорданова разговаряла с директорката Нина Иванова, след което отписала детето си от детската градина, за да избегне вероятността г-жа Димитрова да се отнесе така и с нейното дете. Тази сутрин майката Веселина Димитрова решава да разкаже за случилото се и в медиите, за да е сигурно, че ще има наказание за въпросната възпитателка.

Директорът на детското заведение Нина Иванова не отрича за случая, но казва, че детето, върху което учителката е приложила иновативен педагогически метод, е само едно...

При опит да открием за коментар възпитателката Даринка Димитрова - директорката поясни, че тя е била на работа до обяд. Родители на други деца, посещаващи детската градина, са категорични, че подобно поведение от страна на възпитател не е нормално и се надяват случаят да бъде изяснен, а учителката да получи своето наказание.

Ако днес залепват устата на дете с тиксо, за да не дразни учителката като говори, докато рисува - какви ли още методи на инквизицията има в модерния 21-ви век, която прилага по-силният над по-слабия, овластеният над подчинения, зрелият над този, който тепърва се развива? И ако някои са склонни да кажат, че това е проблем, който засяга само родителите на деца в детските заведения, веднага сме готови да опонираме. Защото в джунглата на изнервените до истеричност човешки взаимоотношения е трудно за чистата детска душа да открие моделите на поведение, които без да осъзнава, изгражда в собствената си уплашена вселена.

Случаят предизвика обществен интерес на фона на непрекъснато закриващите се предизборни кампании и светкавично внимание на всички медии.
Чуйте още за детската градина с оранжевото тиксо от репортера на Радио София Ана Попова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна