Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Спешна помощ отричат жена да е починала тази нощ при предаването на протоколите

Снимка: БГНЕС

Директорът на Спешна помощ София д-р Георги Гелев съобщи пред "Хоризонт", че за момента не разполага с данни за починали хора в зала "Арена Армеец", където се предаваха протоколите от изборите за Столичната голяма община. От Общинската избирателна комисия също потвърдиха, че няма починал член на Секционна избирателна комисия от София.

Така те опровергаха разпространена по-рано информация, че жена е починала тази нощ в зала "Арена Армеец" при предаването на протоколите в ОИК. Дълги опашки се извиха тази нощ пред сградата на Общинската избирателна комисия в София. Боян Цветанов е първият, който е влязъл в сградата на ОИК, четири часа по-късно е и първият, който успява да си тръгне.

Не ни пуснаха в продължение на един час, защото нямаше организация. Вътре беше батак. Нямаше номера дълго време. Стояхме на входа един час и 20 минути, преди да излязат номерата и да влезем вътре, разказа Боян Цветанов, председател на 128-а подвижна избирателна секция в район "Младост".

Когато влязохме, пак трябваше да чакаме, защото системата не беше в ред, добави той.

Извозването на чувалите с бюлетини продължи до късно през нощта, хората традиционно бързаха да получат номер, с който да бъдат извикани в залата и да предадат протоколите си. Въпреки осигурения им превоз и храна и вода, много от тях така и не успяха да се приберат по домовете си навреме заради организационни неуредици. Най-късно в ОИК пристигнаха хората, които са се забавили в училищата заради проблеми с принтерите или загубени протоколи, а хората от СИК в 120-о училище в София останаха заключени до един часа през нощта заради технически проблем с копирните машини.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна