Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Салпаров, Тодор Алексиев и Николай Учиков с победи в Бразилия

Теодор Салпаров, Тодор Алексиев и Николай Учиков с победи в Бразилия
Снимка: FIVB

Националите ни Теодор Салпаров, Тодор Алексиев и Николай Учиков и техните отбори записаха победи в груповата фаза на Световното клубно първенство по волейбол в Бразилия.

Европейският клубен шампион „Зенит“ (Казан) с национала Теодор Салпаров в състава си победи бразилския „Крузейро“ с 3:1 гейма, в отделните части 25:20, 25:18, 19:25, 25:20 точки. Либерото ни има основна заслуга за успеха на руския отбор, а най-резултатен за победителите беше Уилфредо Леон с 22 точки. Уолъс де Соуза реализира 13 точки за домакините от "Крузейро". В следващия си мач „Зенит“ ще играе срещу „Капитанес де Аресибо“ (Пуерто Рико). Руснаците имат една победа в една среща. 

Тодор Алексиев и Николай Учиков и техният аржентински клуб УПСН (Сан Хуан) също започнаха по изключителен начин участието си в шампионата на планетата. Алексиев, Учиков и съотборниците им, които са шампиони на Аржентина и Южна Америка, победиха категорично египетския „Ал Ахли Спортинг“ (Кайро) с 3:0 гейма, в отделните части 25:23, 25:16, 25:21 точки. Николай Учиков беше най-резултатен за УПСН с 11 точки, а Тодор Алексиев изигра страхотен мач и се отличи с 10 точки и 4 точки спасени в защита. Петър Кръсманович добави още 10 точки за аржентинския тим. За „Ал Ахли“ 13 точки записа Ахмед Ел Котб. В последния мач от груповата фаза УПСН ще срещне „Пайкан“ (Техеран) с Николай Николов в пряка битка за първото място.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна