Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Шарапова е на полуфинал в Сингапур

Мария Шарапова е на полуфинал в Сингапур
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Шарапова се класира за полуфиналите на Финалния турнир на Женската тенис асоциация в Сингапур с награден фонд 7 милиона долара. Рускинята победи шампионката от Откритото първенство на САЩ Флавия Пенета (Италия) със 7:5, 6:1 в третия кръг от "Червената група" на надпреварата. Това бе последният мач в професионалната кариера на Пенета, която след триумфа си в Ню Йорк обяви, че след края на сезона спира с тениса.

Шарапова направи решителен пробив в 12-ия гейм, за да спечели със 7:5 първия сет. Във втората част рускинята доминираше изцяло и даде само гейм на съперничката си.
Така бившата приятелка на Григор Димитров спечели първото място в групата с три победи, а заедно с нея на полуфиналите продължава Агниешка Радванска (Полша).

В другия мач от групата Радванска победи по-рано днес водачката в схемата Симона Халеп (Румъния) със 7:6 , 6:1. Радванска, Пенета и Халеп са с по една победа и две загуби, но полякинята е с по-добри показатели.

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев призна, че е срамно да се отпадне от Локомотив (Горна Оряховица).

Бяхме наясно, че ще получим сериозна съпротива тук. Бяхме наясно с качествата на Локомотив. Треньорът ги предупреждаваше, че можем да получим гол от статично положение, получихме го. Оттам-нататък видяхте. Момчетата се затвориха, биха се до последно, поздравления за отбора на Локомотив. Нищо не ни оправдава, още повече, че играхме с човек повече през второто полувреме. Противопоставиха ни се с мъжка игра, и си спечелиха двубоя. За нас е срамна работа, няма какво да кажа, заяви шефът на "орлите".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна