Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре започва първата учебна година във Волейболното училище на Владо Николов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Утре се открива първата учебна година в първото Волейболно училище в България, което носи името на капитана на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов.
 

Училището има свое лого, а групите в него ще носят имената на големи наши волейболисти. Патроните на класовете, сред които са Тодор Алексиев, Андрей Жеков, Цветан Соколов, Пламен Константинов, няма да бъдат ангажирани ежедневно, но ще провеждат открити уроци с възпитаниците на училището.

Самият Владимир Николов планира по Коледа да се срещне с тези, които повярваха в неговия проект и влязоха в първия випуск на Волейболното училище. Интересът при записването беше голям. 150 души се явиха още в първия ден, а записването продължи и след това по телефона.

Владимир Николов каза пред "Хоризонт", че е изненадан от големия интерес, но го отдава на еуфорията от европейското първенство:

Горещо се надявам да успеем да продължим този генериран интерес. Да успеем да задържим интереса на хората, които ще дойдат да играят волейбол при нас и в предстоящите месеци, когато няма да има национален отбор.

Капитанът на националния отбор обещава престоя на участниците във Волейболното училище да бъде приятен и интересен.

Ако успеем да задържим този интерес, вярвам, че ще намерим и партньори, с които реализирането на стане по-успешно. Вече имаме обещана подкрепата на Любо Ганев за спортната екипировка. Имаме разговори с фирми, които да ни помогнат да осигурим другите елементарни належащи условия за проекта, като минерална вода и други дребни неща, които вървят ръка за ръка със спорта, каза още Владимир Николов.

Волейболното училище може да бъде подкрепено и чрез единния дарителски номер 17 777, като се изпрати SMS с текст DMS VOLLEY.

Цялото интервю с Владимир Николов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени