Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на „Ботев“: Трябваше да има промени

Ермин Шиляк
Снимка: БГНЕС

Треньорът на „Ботев“ (Пловдив) Ермин Шиляк заяви, че промените в клуба са били наложителни и е нормално пловдивчани да играят по различен начин.

„Канарчетата“ отстраниха от първия състав четирима основни футболисти и вчера загубиха с 0:2 гостуването си на „Славия“.

Сменихме доста футболисти в тима. Играхме по различен начин. Нормално е, когато играем в такъв вид. Допуснахме много грешки. Всички в клуба решихме, че трябва да направим някои промени. Това е добра възможност за други футболисти да покажат какво могат. Това е и шанс за младите да се докажат, каза Шиляк.

Решението да оставим тези играчи извън състава е общо, взехме го заедно. Сега имаме 18 футболисти. Някои от тях са контузени. Нуждаем се от всеки един играч в отбора. Никога не се знае какво се случва във футбола, отстранените имат договори.

Можете да видите, че преди 1-2 години Ботев разполагаше с различен бюджет. Много неща се промениха. Дойдох тук, когато сезонът беше започнал. Не познавах добре играчите, не бях правил трансфери. Искам да остана тук възможно най-дълго, аз съм професионалист. Харесва ми много тук, добави треньорът на „Ботев“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна