Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С още две – до 29 души – се увеличиха жертвите от пожара в нощен клуб в Букурещ

С още две – до 29 души – се увеличиха жертвите от пожара в нощен клуб в Букурещ, след като двама от ранените починаха. Продължава тридневният траур заради трагедията.

Хиляди румънци остават цветя на мястото на пожара, отнел живота на 29 души. Стотици бяха тези, които чакаха на опашки, за да дарят кръв. Същевременно траурът е помрачен от няколко безумни акции на хора, които свързват трагедията с предизвикване на дявола. Дори публични личности като президента на "Стяуа" Джиджи Бекали говориха за гнева Божий, с което показаха за пореден път, че непросветеността и криворазбраната религиозност са едни от големите проблеми на румънското общество.

От друга страна истинската причина за трагедията, безхаберието на собствениците на клуба продължава да бъде разследвана от румънската прокуратура с обвинения за предумишлено убийство. Свидетелства на строители вече показват, че заради пестене са били избрали запалими звукоизолационни материали. В знак на протест срещу такъв род бизнесмени, клубовете в Румъния в съботната нощ бяха бойкотирани и останаха празни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна