Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Автор:

Либия може да залее Европа с мигранти, ако самообявилото се ислямисткото правителство в Триполи не бъде признато от Европейския съюз, извежда като акцент британският всекидневник "Дейли телеграф". За смяна на политиката спрямо мигрантите, опитващи се да пресекат Средиземно море, е предупредил и говорителят на либийския Генерален народен конгрес Джамал Зубия.

На кризата с бежанците в Европа се спира и американският "Вашингтон пост", който отбелязва, че някои от най-малките страни в Европа поемат най-голямото бреме от бежанската криза.

Според "Дейли телеграф", броят на мигрантите е толкова голям, че далече надхвърля капацитета на властите да се справят с тях.

Русия очерта кръга на потенциалните участници в преговорите за Сирия, пише вестник "Комерсант", като се позовава на списък с представители на сирийската опозиция, които според Москва трябва да бъдат включени в уреждането на гражданския конфликт. Той не е окончателен, но съдържа 38 имена най-вече на бивши и настоящи лидери на сирийската Национална коалиция на опозиционните и революционни сили (НКОРС).

"Независимая газета" анализира данни от проучване на социално-икономическото и политическото напрежение в отделните субекти на федерацията, според което в Русия са възможни нови масови протести.

Във връзка с изследването "РБК дейли" изтъква, че хората в Русия изразяват недоволство от властта с 15% по-силно, отколкото преди година, което може да доведе до протестно гласуване на местните избори в 38 региона през 2016 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени