Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Михов: На 62 години имам амбициите да се върна във футбола

Валентин Михов: На 62 години имам амбициите да се върна във футбола
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на БФС и на Професионалната лига Валентин Михов представи книгата си „В играта на живота“, в която той е главен герой, а автор е Георги Атанасов. В нея се описват най-интересните моменти от живота и кариерата във футбола на Михов като състезател и ръководител.

Преди години се опитаха да ме фалират, но тогава видях, че наистина имам приятели, които ми помогнаха. Наистина съм благодарен на тези хора, благодарен съм на родителите ми, на семейството ми. Сега съм на 62 години и имам амбиции да се върна във футбола, не ме карайте да ставам тепърва писател, коментира Михов с усмивка, представяйки книгата си в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“.

Михов коментира и някои от актуалните теми в българския футбол, като се акцентира върху съдбата на любимия си ЦСКА, според който клубът умишлено е воден към фалит още от 1998-а година насам.

ЦСКА можеше да остане в "А" група. Не може да се търсят 30 милиона и да не се срещеш с шефовете на НАП. ЦСКА умишлено бе воден към фалит. Сега един-двама души си крадат и успяват да прикрият стореното. 2008 година бе фаталната за ЦСКА. Тогава се направи компромис. Как не може да играеш в Европа, а да можеш да играеш в България?, коментира Михов.

В момента Михов работи за федерацията по волейбол, от която е много доволен.

Във волейбола попаднах на много възпитани хора, които са благодарни. Във футбола от едно място ми казаха само благодаря - от кмета на Монтана Златко Живков. Във волейбола наистина ми благодарят. Да, осигурените от мене пари не са много, но за тях са нещо, което им е от полза.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна