Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът се среща с Горанов и Бъчварова заради бунта на полицаите

| обновено на 04.11.15 в 07:36
Протест на полицаи
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с финансовия министър Владислав Горанов и вътрешния министър Румяна Бъчварова тази сутрин преди редовното заседание на кабинета, за да обсъди съкращаването на социалния пакет и привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната.

Плановете на Горанов предизвикаха протести на стотици служители на реда вчера. Блокирани бяха магистралите "Тракия" и "Марица" при Пазарджик и Хасково, международният път Е-79 между Враца и Мездра, както и ключови кръстовища в столицата, Пловдив, Русе, Стара Загора и други градове.

Вчера пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че предложението, което предизвика гневната реакция на полицаите, е било внесено без обсъждане.

Има възможност да отложим решението и то да бъде валидно само за хората, които от тук нататък ще постъпват на работа в МВР. Но това няма да реши проблемите в момента, категорична е тя.

За днес се готвят нови протести. Очаква се към протестиращите полицаи да се присъединят и техни колеги от армията, както и надзирателите от затворите, чиито социални придобивки също се орязват. 

Очаква се протестът да започне в 18.30 часа на кръстовището до автогарата в квартал "Овча купел" в столицата, но не е изключено полицаите да предприемат протестни действия в различни части на столицата, без предварително да са уведомили за това.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна