Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: Имаме контакт със синдикатите на служителите в затворите, нещата са в конструктивен дух

Снимка: БГНЕС

Служителите в затворите подкрепят протестните действия и протестират заедно със служителите на МВР. Това потвърди правосъдният министър Христо Иванов в рамките на блицконтрола в правната комисия на Народното събрание. Той увери, че тече конструктивен диалог между министерството, служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и синдикатите:

В момента техният протест е общ, в рамките на полицейския протест. Ние имаме контакт със синдикатите на служителите в затворите. Имахме среща миналата седмица. Имаме планирана среща, когато да направим конкретните разчети затова какви нужди ще можем да посрещнем и техни искания с бюджета, който се предвижда да се пусне. Нещата са в много добър конструктивен дух при нас. Ние правим усилия, както да реформираме системата и да преразпределим човешкия ресурс максимално ефективно, така и да работим с хората. Отнасяме се с тях като колеги и те с нас като колеги. В този смисъл, разбира се, тези от тях, които са решили да се разделят с тази кариера, имат своето право, но ние се стремим да задържим качествените хора и да работим с тях.

Министър Иванов каза, че има много служители на съдебната охрана, които чакат своите обезщетения. Той изтъкна, че с актуализацията на бюджета са предвидени средства, които да покрият задълженията на държавата към служителите. Необходимите средства са в рамките на няколко милиона лева и са натрупани в последните години. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени