Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната среща на българските медии се открива в Атина

Снимка: БТА

В гръцката столица Атина се открива 11-ата световна среща на българските медии. Организатори са БТА и Асоциацията на българските медии по света. Тазгодишната тема на форума е „Медиите и културните различия. Диалог между съседи“. БНР е медиен партньор и ще представи програмата си за българите в чужбина.
Световните срещи на българските медии са професионален форум, който поддържа сътрудничеството между  журналистите, работещи у нас и в чужбина. С годините тези срещи се утвърдиха като независимо пространство за общуване на медиите на българите извън България с представители на държавните институции. 
Журналисти от 35 медии, работещи в 20 държави по света, ще разговарят с министрите Ивайло Калфин, Тодор Танев и Николина Ангелкова. Сред основните теми са проблемът с бежанците, социалната политика за мигрантите, туризмът, българското висше образование и кризата в Гърция. Освен професионалните въпроси за качеството и достоверността на новините, участниците във форума ще обсъдят и ролята на задграничните медии в живота на българските общности в чужбина.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна