Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А. Дворкович: 30% от руските туристи променят мястото си на бъдещата си почивка от Египет на Турция

| обновено на 07.11.15 в 18:48
Аркадий Дворкович
Снимка: БГНЕС

Почти 80 000 са руските туристи в Египет, но броят им започна да намалява, обясни вицепремиерът на Руската федерация Аркадий Дворкович.

Пасажерите се качват на самолетите само с ръчен багаж, а първите полети с куфарите на туристите ще пристигнат в Москва по-късно през деня. По думите на вицепремиера Дворкович, към 30% от туристите, които е трябвало да заминат за Египет, са се съгласили да сменят мястото на почивката си с Турция:

Част от туристите са съгласни да променят мястото за почивка – заменят го предимно с Турция. Останалите предпочитат засега да отложат пътуването и разглеждат различни варианти като по-късно пътуване или получаването на парични средства.

Египетската армия е поела контрола върху операцията за връщане на руските туристи в родината им, допълни Аркадий Дворкович. Започнало е транспортиране на хората с полети от три египетски града - Кайро, Хургада и Шарм ел Шейх към Русия, като вече са излетели 13 самолета.

Нашите египетски приятели предприеха първите стъпки -  военните са взели под контрол всички процедури по разпределянето на пътниците и полетите на летищата, като те успяват да минимизират безконтролните действия и да ограничат заплахите за живота и здравето на хората.

Дворкович обясни, че ситуацията с превозването на багажа на руските туристи е сложна, като още днес са планирани и товарни полети от Египет:

Вече е решен въпросът за съхранението на багажа на територията на Египет - след няколко часа са планирани товарни полети от страната.  Тази вечер ще отпътува самолет с багажа на хората, които тази сутрин напуснаха Египет. След пристигането му в Москва, багажът ще бъде извозван до съответните градове.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна