Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на жертвите на пожара в нощния клуб в Букурещ достигна 50 души

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на жертвите на пожара в нощния клуб в Букурещ достигна 50 души, предаде агенция ТАСС. Тази сутрин в клиника в британския град Челмсфорд е починал още един от пострадалите, който е бил с 90 процента изгаряния.

Няколко държави, сред които Холандия, Норвегия, Швейцария, Австрия, Белгия, Германия и Израел откликнаха на призива на румънските власти и се съгласиха да приемат ранени в свои клиники.

Веднага след пожара беше съобщено за 27 загинали, а около 200 пострадали бяха приети в болници. Броят на жертвите обаче постоянно расте. 76 души все още се намират в лечебни заведения в Букурещ, като състоянието на 24 от тях е критично. Останалите са с тежки изгаряния, но състоянието им е стабилно.

По предварителни данни пожарът в нощния клуб е бил причинен от фойерверк по време на изпълнението на рокгрупа. По трагично съвпадение групата е изпълнявала песента "Денят, в който ще умрем". След избухване на пожара около 500 души са се втурнали към единствения изход.

След трагедията в Румъния започнаха масови протести, които доведоха до оставката на правителството на премиера Виктор Понта. Въпреки това вече седмица хиляди хора излизат по улиците на Букурещ и други големи градове с искане да бъдат проведени предсрочни избори и да започне борба с корупцията.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна