Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Костов е новият треньор на „Ботев“ (Пловдив)

Николай Костов е новият треньор на „Ботев“ (Пловдив)
Снимка: Sportal

Николай Костов е новият старши треньор на „Ботев“ (Пловдив). Ръководството на клуба постигна споразумение с 52-годишния специалист да поеме поста, който бе освободен от досегашния наставник на "жълто-черните" Ермин Шиляк.

Първата задача за мен е да стабилизираме отбора. Предстоят важни мачове. Ситуацията е много трудна, но искам да постигна с Ботев нещо, което не е постигано, заяви Костов при пердставянето му пред медиите на базата на клуба в Коматево.

За мен е важно вниманието, което получих от Ботев. Необходимо е работя в спокойна атмосфера при добри условия. Ако има футболисти, които си мислят, че ще минават между капките- това няма как  да стане. Не знам в момента какво точно е състоянието на играчите и ще ми бъде нужно време да видя в каква форма са. Всеки треньор иска лично да е подготвял отбора, аз нямам тази възможност. Важно е да обединим отбора и аз не мога сам, а трябват общи усилия на всички в Ботев, включително и на самите футболисти. Обичам комбинативния футбол, Ботев винаги е изповядвал такъв. Разчитам и на подкрепата на феновете, не за мен, а за футболистите. Следващата по-важна част за развитието на един клуб са феновете, а Ботев има точно такива фенове. Енгибар Енгибаров ще ми бъде помощник, заяви още Николай Костов.





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна