Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" отваря нова страница в историята си


  Левски отваря нова страница в своята история, включвайки феновете в управлението на клуба като акционери, заяви председателят на тръст "Синя България" Васил Колев.

Той обаче подчерта, че тези 10 процента от клуба, които привържениците получиха от собствениците, представляват задължение и то трябва да бъде изпълнено, за да бъде Левски голям, успешен и стабилен европейски клуб. За да защити понятието "отбор на народа".

    "Левски винаги е бил наричан отборът на народа. Днес това понятие е изпълнено с ново съдържание, защото за първи път от 1944 година насам привържениците имат дял от Левски. Това е първата крачка за завръщане към нашите корени. Такъв модел съществува в достатъчно успешни и стабилни клубове, а това е и нашата цел. Тръст "Синя България" е само един инструмент, за да могат привържениците на Левски да управляват своя дял в клуба. Налице е всичко, за да бъде Левски стабилен клуб с влияние от феновете", каза Колев.

Надяваме се Левски да играе на пълен стадион и клубът да бъде независим. Ако Левски има два пъти в месеца публика толкова, колкото срещу Лудогорец, голяма част от финансовите проблеми могат да бъдат решени. Да, винаги ще има и такива като срещу Пирин, но нашата цел е да направим тези срещу Лудогорец повече", добави представителят на организираните фенове.

    Колев напомни, че тръст "Синя България" работи в тясно сътрудничество със сдружението "Supporters Direct", което е създадено от УЕФА и е финансирано от европейската централа и Европейския съюз. Същата тази организация е помогнала за изграждането на устава на тръста и продължава да подкрепя инициативите на феновете.

    Колев показа и поздравително писмо към "Синя България" от "Supporters Direct": "Привържениците винаги са били движеща сила зад успехите на Левски, а това придобиване на дял от клуба е само едно малко признание за всичко, което сте постигнали от 1914 година насам. Вашите успехи показват, че страстта и включването на запалянковците, както и тяхната обща власт, могат да доведат до още по-сериозни резултати, отколкото ако решенията се вземат еднолично".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна