Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов подготвят турне по повод 20 години от съвместното им творчество

Веско Ешкенази
Снимка: Bulphoto

Световно известните музиканти Веско Ешкенази и Людмил Ангелов обявиха, че подготвят турне в началото на следващата година по повод 20 години от съвместната им творческа дейност и издаването на диск с аржентинска музика.

Тази вечер, в Органовата зала в Добрич, двамата музиканти имат съвместен концерт.

Това е много атрактивна музика не само за нас, а и за публиката – съвсем различно е от чисто класическата музика, въпреки че това са класици в жанра си, допълни Веско Ешкенази и добави:

Очакваме доста интерес към проекта и смятаме, че освен в България да изнесем концерти и в Испания, и в Холандия, което ги превръща в един международен проект.

С концерт на пианиста Людмил Ангелов ще бъдат открити Дните на българската култура в Лодз тази вечер.Решихме да направим една такава програма – свирили сме доста такъв репертоар, както и да запишем този диск и това да бъде част едно българско турне във всички тези градове, които биха проявили интерес и желание, поясни Людмил Ангелов. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.