Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев обжалва пред съда проведеното първо заседание на общинския съвет в Сандански

Снимка: БГНЕС

Лидерът на РЗС  Яне Янев внесе жалба в Административен съд-Благоевград с искане проведеното първо заседание на общинския съвет в Сандански да бъде обявено за незаконосъобразно, както и всички решения на него и включително изборът на председател на местния парламент.

Това е втората жалба на Янев, който иска касиране и на местните избори в Сандански. Партийният лидер е категоричен, че първото заседание на Общинския съвет се е провело в пълен разрез със Закона за местното самоуправление и местната администрация. Датата на заседанието е била сменена в последния момент от областния управител Бисер Михайлов, а причина официално не е посочена и така вместо на 12 ноември, сесията е била проведена на 11 ноември, а съветниците не са били писмено уведомени, а с обаждане по телефона.  Съветниците на Яне Янев не са присъствали на заседанието. 

Янев беше и кандидат за кмет на община Сандански, но загуби битката още на първия тур. До балотаж бяха допуснати спечелилият Кирил Котев от ГЕРБ и досегашният градоначалник Антон Тотев.

Делото за касиране на изборите в курортния град е насрочено за 17 ноември, а резултатите от местния вот се оспорват в още 6 общини на областта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени