Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раул прекрати кариерата си с трофей

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият нападател на "Реал" (Мадрид) и на испанския национален отбор по футбол Раул Гонсалес завърши своята славна кариера с трофей, след като "Ню Йорк Космос" надви с 3:2 "Отава" в мача за титлата от Северноамериканската сокър лига (НАСЛ). Професионалната футболна кариера на Раул завърши на 38-годишна възраст и пред 10166 зрители.

Радостен съм, но да ви кажа честно, малко съм и нещастен. Днес беше последният ден в кариерата ми и мога категорично да заявя, че съм горд от постигнатото. Имах късмета да играя на световни първенства, европейски първенства и в Шампионската лига. Спечелих и много трофеи, каза Раул след награждаването на тима от Ню Йорк.

Раул е печелил купи с всички отбори, в които е играл - "Реал" (Мадрид), "Шалке" от Германия и "Ал-Садд" от Катар. Специално с "Реал" той има шест титли на Испания, четири суперкупи и три трофея от най-престижния клубен турнир в света - Шампионската лига. И докато Раул вкара осем гола през сезона за "Космос", той има общо 323 попадения в 741 мача за "Реал" (Мадрид).

Раул няма планове за близкото бъдеще. Той разкри, че иска да остане и да продължи живота си в Ню Йорк със своето семейство, а работа в "Реал" (Мадрид) не стои на дневен ред.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна