Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин пребит от полицията в Сан Франциско

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицаи от Сан Франциско с брутално насилие арестуваха мъж заподозрян в кражба на автомобил.Според  изнесената  информация това е българинът Станислав Петров.

След  като  влиза в пререкание с властите и се  опитва  да  избяга , полиците    настигат  заподозреният  в кражба и с невероятна грубост и жестокост го повалят на земята.

Улична камера е запечатала кадри от ареста,които излъчи ТВ  АВС. Всъщност записите са публикувани в Туитър   и на  You Tube от служебните защитници на българина. На видеоматерила се вижда как 2-ма въоръжени полицаи догонват бягащ ,невъоръжен мъж и го събарят на земята.След това започват да го бият жестоко  с палки  по тялото и главата ,  а на видеото се чуват  виковете   за помощ , които огласят  цялата улица в предградие на Сан Франциско.Скоро след това идват още полицаи и някои започва да му крещи да стане да се изправи  след като той е пребит от бой в продължение  на   15-20 минути. В безпомощно състояние човекът стене на улицата  от болка , а полицаите се разхождат невъзмутими наоколо, докато чакат линейка да го прибере

Ребан Ръдгрин, който живее  съвсем наблизо се събужда от шума на улицата: “ Чух само силен звук.”Бам,бам,бам.Помислих ,че са изстрели,защото беше много силно.Те продължаваха да крещят “Стани от земята”, блъскаха го и го удряха постоянно.”

 По някаква случайност  всичко това е записано  от камера  и стига  до   офиса  за   служебна защита.  Джеф Адачи, който е служебен защитник  казва : “ Това не е просто използуване на сила, а бруталност.Той е на земята.Те са можели да му сложат белезници, но те продължават да го бият.”  А адвокатът Мат Гонзалес добавя: “Очаквам да видя,какво ще е обяснението на полицията за тези действия,защото според мен това е престъпление”

След жестокият побой Станислав Петров е настанен в болница.В полицията в момента се води вътрешно разследване по случая, а в обществото отново е повдигнат въпроса за полицейското насилие.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна