Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал без проблеми на старта в Лондон

Рафаел Надал без проблеми на старта в Лондон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рафаел Надал нямаше особени проблеми на старта на финалния турнир на АТР в Лондон и в първата си среща от група Илие Настасе се наложи над швейцареца Стан Вавринка с 6:3, 6:2.

Испанецът, който в края на сезона се завърна в топ 5 на световната ранглиста, използва максимално добре грешките на противника си и заедно с Анди Мъри имат по 1 победа в групата. Така Надал се върна по най-добрия начин след пропуснатото участие миналата година, причинено от операцията от апандисит. Той пропусна да вземе първия си сервис-гейм и даде ранен пробив на швейцареца, но веднага след това с девет поредни точки обърна развоя на мача в своя полза. При 4:3 Надал се възползва от няколко непредизвикани грешки на швейцареца и реализира нов пробив, оказал се в последствие решителен за частта.

Вавринка започна силно във втория сет, в който спаси 7 точки за пробив- при единия удар се върна дори след невероятен лоб на Надал. След това опита да пробие сервиса на Надал, но в един момент при него настъпи криза и испанецът прибави четири поредни гейма след серия от непредизвикани грешки.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна