Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Покритият мост в Ловеч ще запази дървената си обшивка и всички фасадни елементи

Снимка: wikipedia

Новият кмет на община Ловеч Корнелия Маринова представи тази вечер пред жителите на града инвестиционен проект “Преустройство и рехабилитация на Покрит мост в Ловеч“. Изборът на визията за преустройството и реконструкцията на моста премина през четири обществени обсъждания и един обществен форум.

На извънредна  сесия, проведена през септември, общинският съвет в Ловеч наложи забрана за промяна на сегашната визия на моста и възложи на кмета на общината да внесе в управляващия орган на Оперативната програма "Регионално развитие" инвестиционен проект, в който се запазва дървената обшивка на моста и всички фасадни елементи.

В одобреното проектно решение от главния архитект на Ловеч, Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство се предвижда основна реконструкция на подхода към покрития мост откъм улица "Търговска", като съществуващата пешеходна рампа е заменена със стъпала.

Предвижда се още консервацията на дъсчената фасада и монтиране на нова дървена дограма със стъклопакет, както и поставяне на топлоизолация по фасадните стени, покрива и пода, а също така и монтиране на нови витрини и врати на всички вътрешни помещения, ажурни ролетни решетки и други подобрения. За решаване на проблемите с отоплението и охлаждането ще се постави нова централна климатична система.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени