Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90% от панелните блокове в Благоевград ще бъдат санирани до края на 2016 година

Снимка: БГНЕС

Програмата на българското правителство за саниране на многофамилните жилищни сгради, която изцяло се финансира от държавата, няма аналог в  Европа, заяви премиерът Бойко Борисов в Благоевград , където бяха завършени ремонтите на още два блока. 

Над 1 милиард лева е заделила държавата по програмата за саниране, припомни премиерът Борисов, като подчерта социалния характер на програмата:

Такъв подарък на народа и на жителите, какъвто държавата прави, не вярвам някъде да е направен – да дойдат и да ти ремонтират дома и без пари, за да са ти по-ниски сметките, няма какво да го коментираме.

90% от панелните блокове в областния център ще бъдат санирани до края на 2016 година, което поставя Благоевград на първо място в страната. Сключени са над 156 договора със сдруженията на собствениците, а три от големите жилищни сгради са завършени напълно.

1 700 панелки в страната ще бъдат санирани, допълни регионалният министър Лиляна Павлова:

Това е програма, която трябва да ни обедини . Тя е за всички български граждани - за всеки дом и домакинство, така че благодаря на благоевградчани и на всички, които повярваха в програмата. Тя е само и единствено във ваша полза, защото създава заетост и работни места, а домовете стават топли и по-уютни, а сметките намаляват с 50%.

Премиерът Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и регионалният министър Павлова прерязаха лентата на голям спортния комплекс. Той е към едно от училищата на Благоевград, в което е изграден закрит плувен басейн с олимпийски размери. Над 250 деца се занимават с този спорт в Благоевград, които досега нямаха подходяща база.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна