Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян и РУ "Полиция" започват акция "Пътна безопасност"

Снимка: БГНЕС

Община Троян и Районното управление "Полиция" започват съвместна кампания за безопасност по пътищата. Целта на инициативата е въвеждане на повече ред в общината и опазване здравето и живота на децата и всички граждани. Кампанията е продиктувана от зачестилите случаи на неспазване Закона за движение по пътищата и Наредба за организацията и безопасността на движението на територията на  общината.

Акция "Пътна безопасност" ще  премине в три етапа – информационен, предупредителен и наказателен, съобщи кметът на Троян Донка Михайлова.

По думите ѝ всички участници в движението може да се включат активно в установяването на нарушители, като подават сигнали чрез специално изградените форми на интернет страниците на двете институции. Кметът на Троян допълни, че един от най-сериозните проблеми за пътната безопасност в града е паркирането.

Нашата цел не е гражданите да бъдат глобяване, а предупредени, както и да бъдат създадени по-добри навици за паркиране, каза още Михайлова.

Началникът на районното управление в Троян Марин Ичев добави, че въпросът с паркирането е  много сложен и труден за решаване:

Ние не се заблуждаваме, че проблемът с паркирането ще бъде решен още утре. Не е важно само да глобяваме хората. Самите те трябва да разберат, че един неправилно паркиран автомобил на тротоара или на стеснен пътен участък може да доведе до сериозен пътен инцидент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна