Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" се подигра на "Реал" насред Мадрид

"Реал" (Мадрид)-"Барселона"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът "Барселона" надигра с категоричното 4:0 като гост "Реал" (Мадрид) в очаквания с най-голям интерес мач от испанското футболно първенство. "Синьо-червените", които отново започнаха без Лионел Меси, контролираха изцяло ситуацията на терена и не допуснаха никаква изненада, печелейки важна психологическа победа в дългата битка за титлата в Испания.

В 11-ата минута Сержи Роберто асистира надясно към Луис Суарес и уругваецът реализира красив първи гол в далечния ъгъл на вратата на "белите". Столичани опитаха да изравнят, но шанс пред гола нямаха Хамес Родригес и Карим Бензема. В 39-ата минута Неймар избяга отляво на защитата на домакините и със силен удар под плонжа на Кейлор Навас даде два гола аванс за "Барселона". В продължението на първата част Марсело изби от голлинията удар на Суарес, а след почивката домакините опитаха да вкарат поне едно попадение. Марсело първи имаше възможност да направи това, а след него и Хамес също не успя да върне мадридчани в двубоя.

В 53-ата минута Андрес Иниеста подаде към Неймар, той му върна с пета и капитанът на каталунците прати топката в горния ъгъл на вратата на домакините. Три минути след това Лионел Меси влезе в игра, заменяйки хърватина Иван Ракитич. Аржентинецът лекува контузия и не игра за европейския клубен шампион около два месеца. В 69-ата минута Гарет Бейл изведе Кристиано Роналдо сам срещу вратаря Браво, но португалецът не успя да преодолее стража на "синьо-червените". Четвърт час преди края Луис Суарес остана на голова позиция в наказателното поле и фиксира крайното 4:0 с техничен удар. В 84-ата минута Иско получи директен червен картон, след като грубо изрита Неймар. След този ценен успех каталунците са с 30 точки на върха в Примера дивисион, докато "Реал" (Мадрид) има шест точки по-малко на втората позиция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени