Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Андреев отказа участие в Световното първенство по вдигане на тежести заради болки в ръката

Снимка: БГНЕС

Силни болки в палеца са причината Божидар Андреев да отпадне от участие на Световното първенство по вдигане на тежести в Хюстън. Олимпийският ни шампион от Младежките олимпийски игри в китайския град Нанцзин е почувствал остра болка по време на тренировъчните опити непосредствено преди състезанието в група "D" в категория 77 килограма.

Андреев от дълго време лекува травма в китката и засилените натоварвания сега очевидно са активирали старата контузия. Преди месец и половина той спечели титлата в същата категория на Европейско първенство за младежи до 20-годишна възраст в Клайпеда (Литва).

Всички щангисти бяха извикани в последния момент за участие на Световното първенство. Повече от тях не бяха тренирали нормално в продължение на месеци. Никак не приятно да отказваш участие в последния момент, но това са реалностите, особено когато дълго време нямаше тренировки и състезателите бяха разпуснати в продължение на месеци, заяви старши треньорът на националния отбор Иван Иванов.

Междувременно, европейският шампион в категория 62 килограма Валентин Христов спечели бронз на първенството в Хюстън. Състезаващият се за Азербайджан българин стана трети и беше изпреварен от шампиона от Китай Лицзюн Чън и от представителя на КНДР Ким Юн Гюк.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна