Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова: През 2016-а в София ще има пари и за детско-юношеския спорт

Йорданка Фандъкова: В бюджета през 2016 година ще има пари и за детско-юношеския спорт
Снимка: http://www.sofia.bg/

В проекта за бюджет на Столичната община за 2016-а година сме заложили програма за подпомагане и финансиране на детско-юношеския спорт към спортните клубове,  това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова след срещата си с капитана на националния отбор по волейбол Владимир Николов.
 
Идеята за тази програма е на капитана на националния отбор по волейбол – Владо Николов. Убедена съм, че за да се развива масовият спорт, трябва да има елитен спорт, който да увлича, добави още Фандъкова.
 
Волейболното училище, което създаде Владо Николов е точно такъв пример – интересът към нея от хора от всички възрасти е много голям и затова ние намерихме начин да я помогнем чрез предоставяне на общинска зала. Програмата е с първоначален размер от 400 хил. лв., като предстоят обсъждания, заедно с бюджета на София за следващата година. Заложили сме размер за финансиране на детско-юношеска школа до 50 хил. лв. Спортният клуб трябва да защити проекта си и да заложи възможности за популяризиране на София като Европейска столица на спорта, да има дейности, насочени към децата и възрастните, които искат да се занимават с масов спорт. Имах среща и с треньора на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и му споделих идеята за програма, насочена към спортните клубове. Продължаваме и програмата „Младежки дейности и спорт”, която от години финансира дейности, насочени именно към инициативи, насърчаващи масовия спорт, сподели още столичният градоначалник.
 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна