Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туроператорите са умерени оптимисти за предстоящия зимен сезон

Туроператорите имат умерен оптимизъм за предстоящия зимен туристически сезон, заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева при откриването на туристическия форум Go2Balkans. Записванията за зимния сезон вървят добре, разчита се и на записвания в последния момент, коментира Георгиева:
Ние специално очакваме ръст и интерес на такива сравнително по-нови пазари, каквито са Холандия, Молдова, Словакия, имам предвид пазари, които заявяват интерес към нашия зимен туристически продукт. Като цяло очакваме интерес от съседните страни Гърция, Румъния, Турция. Надяваме се и на интерес от страна на руснаците, които традиционно посещават нашите летни и зимни курорти с цел почивка. Очакваме поне толкова добър сезон, колкото беше миналият. Знаете че миналият зимен туристически сезон завърши със 7 процента ръст на туристи.

Има вече подадени заявления за определяне категорията на ски пистите в България във връзка с практическото приложение на новата наредба за ски пистите. Създадена е комисия и правилник за нейната работата

Ирена Георгиева подчерта, че Министерството на туризма ще подкрепя всяка инициатива за създаване на общи туристически продукти между Балканските страни. Тя посочи, че такава възможност има и в рамките на Дунавската стратегия за развитието на културно-историческите маршрути. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна