Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Балкан" победи "Левски" като гост

Снимка: Sportal.bg

Вицешампионът "Балкан" (Ботевград) записа шеста победа в Националната баскетболна лига за мъже, след като спшечели гостуването си на "Левски 2014" с 65:59 точки в среща от осмия кръг.  За ботевградчани не игра Сет Джаксън, а за "сините" дебютираха Крум Дойчинов и Милен Захариев.

Капитанът Мартин Маринов беше най-резултатен за "зелените" с 16 точки, а 14 точки отбеляза Брандън Фортънбъри. Душан Цветкович завърши с "дабъл-дабъл" - 13 точки и 13 борби. Алекс Симеонов беше най-резултатен за "Левски 2014" с 14 точки. Крум Дойчинов овладя 12 борби в дебюта си, но отбеляза 6 точки.

"Рилски спортист" спечели пети мач от началото на сезона. Самоковци не се затрудниха и победиха "Черноморец" в собствената си зала "Арена Самоков" с 86:61 точки. Домакините водеха през цялото време и не допуснаха нито момент съмнения, че са по-добрият тим на терена.

Франк Търнър се отличи за победителите със 17 точки и 7 асистенции. Кори Петрос записа "дабъл-дабъл" - 13 точки и 11 борби, а Веселин Веселинов се включи с 11 точки. Всички 12 баскетболисти в състава на Росен Барчовски получиха шанс за изява, като само Любомир Киров и Златин Георгиев не се разписаха.

За "Черноморец" капитанът Константин Коев записа само 7 точки и 7 борби. Най-резултатен в състава на бургазлии бе Деян Биелич с 19 точки и 10 борби.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна