Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лион" продължава със слабите мачове и във френското първенство

"Лион"-"Монпелие"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вече отпадналият от Шампионската футболна лига отбор на "Лион" продължи със слабите си мачове и в първенството, като сензационно беше сразен от закъсалия "Монпелие" с 2:4 в първа среща от 15-ия кръг на френския шампионат. Няколко дни по-рано "Лион" падна 1:2 от "Гент" в европейските турнири.

Слабата защита се оказа проблем за "Лион", като лошо върната топка от десния бек Рафаел беше открадната от Казимир Нинга и нападателят от Чад направи 0:2 още в 11-ата минута. Само три по-рано Максим Гоналон си вкара автогол, но в 14-ата Александър Лаказет върна надеждите, намалявайки на 1:2.

Но гостите възстановиха аванса си от два гола в 3-ата минута на второто полувреме с втория гол на Нинга, а ветеранът Сюлейман Камара реализира четвърти гол в 80-ата минута след нова грешка на бразилския бек Рафаел. Рашид Гезал оформи крайното 2:4 малко преди края директно от свободен удар. "Лион" остава на 2-о място с 25 точки, колкото има и "Каен", докато ПСЖ води със 7 повече. "Монпелие" се придвижи на 13-а позиция с 18 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна