Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сотир Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров по още два случая на хулиганство

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор поиска имунитета на Волен Сидеров по още два случая на хулиганство  - скандалът, предизвикан от него и съпартийците му на градския площад в Батак по време на отбелязването на годишнина от Априлското въстание преди четири години и този до сградата на Народното събрание след предсрочните парламентарни избори през 2013 година.

На въпрос не са ли поредните искания своеобразна реклама на Волен Сидеров и неговата партия, Сотир Цацаров отговори с коментар на решението на Софийския апелативен съд от преди седмица, с което лидерът на партия “Атака“ беше оставен на свобода, но срещу висока парична гаранция:

Едно такова производство задава и показва жалони за нормите на поведение - какво е позволено и какво е забранено, както и към кое от забранените неща и спрямо него може да бъде приложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 6 000 лева.

Нашият стремеж е каквото за всички, това и за народните представители и следователно зададения от съда жалон показва, че такава трябва да бъде мярката и към всички български граждани. Понеже Вие ме питате за реклама, аз ще ви попитам - ако един български гражданин, който не е народен представител, беше извършил всичко това, най-вероятно Вие щяхте да ме питате защо не е задържан още. Така че, аз съм на мнение, че прокуратурата си свърши работата.

Ползвах микрофоните, за да кажа едно огромно "Благодаря" и на полицейските служители, както на улицата, така и в управлението на полицията, които имаха търпението да изпълнят задълженията си безупречно,
допълни Цацаров.

Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов  са с още две обвинения за хулиганство - пред денонощен магазин на столичната улица "Раковски" и за нахлуването им в НАТФИЗ. Срещу лидера на “Атака“ се води дело в Софийския градски съд - за хулигански действия на летище Варна миналия януари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна