Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на земеделието организира дискусия за бъдещето на Селскостопанската академия

Снимка: БГНЕС

"Науката и бизнеса заедно за иновативно и устойчиво земеделие"  това е темата на дискусия, организирана от Министерството на земеделието. 

По време на форума заместник-министърът на земеделието Георги Костов и председателят на Селскостопанската академия професор Тотка Трифонова ще представят концепцията за развитие на земеделската наука и промените в Закона за академията. Предложението е изготвено от работна група, като целта на дискусията е представителите на земеделския бизнес и науката да изразят становището си за бъдещето на Селскостопанската академия.

Реформите в Академията се посрещат нееднозначно в научната общност. Преди дни група учени изпратиха "отворено писмо" до председателя на НС и премиера с настояване сегашната работна група, определена от министъра на земеделието, да бъде разформирована и предложенията ѝ да не се подлагат на по-нататъшно обсъждане. Да бъде формирана нова работна група от изтъкнати аграрни учени, която да направи атестация на работата на всички звена и тогава да се подготвят предложения за реформа, за това настояват авторите на писмото, според които сегашните предложения обслужват лични интереси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна