Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любко Петрович е новият треньор на „Литекс“

Любко Петрович е новият треньор на „Литекс“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Любко Петрович е новият треньор на „Литекс“. Сръбският специалист поема отбора от днес след напускането на румънеца Лауренциу Регекампф, съобщи Пламен Христов - кореспондент на БНР в Ловеч. 

Петрович пристигна тази сутрин в Ловеч и ще води следобедната тренировка на тима, която е насрочена за 14.00 часа. Наставникът поема ловчанлии за втори път през този сезон след като наследи Красимир Балъков, който подаде оставка при отпадането на „Литекс“ от латвийския „Йелгава“ в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа в началото на юли. 

В три мача под ръководството на Петрович "оранжевите" победиха шампиона „Лудогорец“ с 2:0 и новака „Монтана“ с 2:1 и завършиха 2:2 срещу „Левски“, но изненадващо в началото на август той беше заменен от Лауренциу Регекампф. Въпреки че румънецът тогава подписа 3-годишен договор с „Литекс“, снощи той напусна ловешкия клуб и се очаква да парафира официално със „Стяуа“ в родината си.

Засега от ръководството на „Литекс“ не дават официална информация за раздялата с Регекампф и за неговия заместник, но е факт, че това е третата треньорска смяна в клуба от началото на сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна