Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гари Невил: Предизвикателството да водя "Валенсия" е много голямо

Гари Невил
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият старши треньор на футболния "Валенсия" Гари Невил заяви, че предизвикателството да води този отбор е прекалено голямо, за да го отхвърли. Бившият защитник на "Манчестър Юнайтед" и Англия беше обявен официално в сряда за наследник на подалия оставка Нуно Еспирито Санто, а договорът му е до края на сезона.

Аз имах доста предложения за работа във футбола в последните четири-пет години, но никога не съм смятал, че те са били правилните за мене, заяви Гари Невил на пресконференция на стадион "Местая".

Когато в неделя вечерта получих позвъняване за тази работа, аз вече знаех, че това е предизвикателството, което търся. Ако бях отказал, щях да загубя уважението си, защото щях да откажа на страхотен клуб с голяма история. За мен ще бъде голямо предизвикателство да науча испански език. Ще взимам уроци всеки ден, но имам малък проблем- ще трябва да намеря учител по испански, който е готов да стартира с мене работа в 6.00 часа сутринта всеки ден.

В момента "Валенсия" е на 9-о място в Примера дивисион с 19 точки от 13 мача. Временният треньор към момента Салвадор Гонсалес, ще остане в тима като помощник заедно с брата на Гари Невил - Фил. Гонсалес дори ще води отбора в съботната среща с Барселона.

Очакванията във "Валенсия" за бързи резултати са голови, особено след инвестициите на сингапурския бизнесмен Питър Лим. Досегашният треньор Еспирито Санто беше именно негов избор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна