Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в „Левски“ между фенове и Баждеков

Снимка: БГНЕС

След близо 5-часово събрание на Управителния съвет на „Левски“ стана ясно за наличието за сериозно противоречие между феновете и изпълнителния директор Константин Баждеков. След днешното събрание стана ясно, че председател на съвета е Иво Тонев, но „сините“ привърженици са имали резерви към поста на Баждеков.

Те са предложили „Левски“ да има и втори изпълнителен директор, а предложението на феновете е било това да бъде Николай Иванов, който е един от собствениците на клуба. Бизнесменът обаче е отказал.


Имаше големи спорове по темата за изпълнителния директор. НКП и Тръст Синя България бяха против това Константин Баждеков да остане сам на тази позиция. При гласуването само ние бяхме против и със 7:2 гласа Константин Баждеков сам ще е изпълнителен директор. В близките дни ще се създаде работна група с членове на НКП, Тръст Синя България и Баждеков по този въпрос, заяви Васил Колев, председател на „Тръст Синя България“.

След днешното събрание стана ясно още, че „Левски“ има да плаща повече от 200 000 лв. до края на годината, което обаче няма да е проблем за клуба.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна