Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24 000 лева за изкуствени стави ще се опита да събере базарът "С любов и усмивка за Коледа"

"С любов и усмивка за Коледа"  - под това мото базар с благотворителна цел на Организацията на пациентите с ревматоидни заболявания ще се опита да събере 24 хиляди лева за изкуствени стави на Диан Костов от Казанлък, пациент с ревматоиден артрит.

Ръчно плетени пъстри и меки шалове, ръкавички, шапки и пантофки, изящни бижута от камъни, велур и сплави, оригинални коледни украси, всичко това на достъпни цени, в помощ на 29 годишния Диан Костов, който се нуждае от две тазобедрени стави. Боряна Ботева от пациентската организация на хората с равматоидни заболявания разказа:

Решихме тази година сумата да я дарим на него. Улица Сердика № 19, мястото се казва "Клуб на пътешественика“ в София, до 16.30 часа, който иска може да дойде тук и да си закупи подарък за близките и да направи нещо добро. На всеки ще подарим по един хартиен жерав. Те са направени от центъра за хора с увребдания в Казанлък.

Пациентите с ревматоидни заболявания продължават да очакват да бъдат включени в Наредбата за диспансеризация, каза Миглена Иванова  пациент с лупус, която е изплела шалове за базара:

Просто се опитвам да помогна с това, с което мога, защото знам за какви болки става въпрос, през какво преминава един млад човек. За съжаление пациентите с ревматологични заболявания в България не можем да водим достоен живот с по-малко болка, защото нямаме достъп до съвременно лечение.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна