Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" излезе начело в Серия А

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Интер" оглави класирането на италианското първенство по футбол с победа с 1:0 срещу "Дженоа" в мач от 15-ия кръг. Миланският гранд ще бъде лидер още поне няколко часа, като в ранния неделен следобед "Наполи" гостува на "Болоня" и може да се завърне на върха.

"Интер" спечели осмата си победа от началото на сезона с известна доза късмет, след като Адем Ляич вкара гол от малко над 30 метра в 59-та минута на срещата на "Джузепе Меаца". Сърбинът центрира от лявото крило на нападението на домакините, а топката мина покрай защитниците на "Дженоа" и нападателите на Интер, за да изненада вратаря Матия Перин и да се оплете в неговата мрежа за 1:0.

"Интер" доигра мача с 10 души на терена след червения картон на Данило Д'Амброзио в 86-ата минута, но "Дженоа", заемащ 15-а позиция в генералното класиране, не успя да изравни.

"Рома" загуби ценни точки в ранния съботен мач, след като допусна изравнителен гол за 1:1 в последната минута на добавеното време при гостуването на "Торино". Отборът на Руди Гарсия поведе с гол на Миралем Пянич от пряк свободен удар от над 30 метра в 83-а минута. Последва натиск на домакините и в сетния миг усилията им бяха възнаградени. Константинос Манолас повали съперник в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за "Торино", която Макси Лопес превърна в гол за 1:1.

Точката запази позициите на двата отбора в класирането. "Рома" е четвърти с 28 точки, а "Торино" заема 8-о място с 22 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна