Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Миков: Освобождаването на министър означава признание за провал на политиката в този сектор

А. Мерджанов: България отсъства от големия европейски дебат

Атанас Мерджанов и Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков смята, че евентуални рокади в правителството няма да доведат по промяна на политиката в отделните ведомства и определи като  „политически игрички“ случващото се в редиците на Реформаторския блок:

Тези политически игрички са буря в чаша вода, която разбира се е атрактивна за медиите, но по никакъв начин не променя  лошите тенденции, които в България се случват в социално-икономическата сфера.

Ще бъдат сложени за пред публиката Предколедно, може би, няколко министерски глави и както от това? Това ще промени ли по някакъв начин политиката, защото оставката или освобождаването на министър означава признание за провал на политиката в този сектор, подчерта Миков.

Според Атанас Мерджанов след посещението на британския премиер Дейвид Камерън  у нас, не е станала ясна позицията на правителството по ключовите теми, свързани с промените, които Великобритания предвижда за промяна на правилата на Европейския съюз:

Дали действително България е подкрепила тези намерения на Великобритания и ако утре дойде френският президент и той също каже “Мерси, Бойко“, това означава ли, че ние ще се съгласим и с френската позиция, защото стана ясно последните дни, че Франция не приема предложенията на Великобритания. Това е големият европейски дебат, от който България отсъства.

Ако британският премиер е дошъл да инспектира охраната на българската граница, трябва да е ясно на всички, че той беше заведен тъкмо на този участък, построен от ужасното правителство на Орешарски  - тъкмо този участък, който представителите на ГЕРБ дадоха  на прокуратурата,  добави Мерджанов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна