Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Разлог е обявен ден на траур в памет на починалия ученик

| обновено на 07.12.15 в 12:32
Снимка: БТА

В Разлог в понеделник е ден на траур в памет на 14-годишния Атанас Мишков, който почина от травмите си, след като беше затиснат от паднала футболна врата в двора на основното училище в града. 

Общината отмени проявите от Коледно-Новогодишния календар, предвидени за близките дни.

Знамената на основните институции в Разлог са спуснати наполовина. Цялото училище е в траур, макар, че учебните занятия не са отменени. От сутринта хора оставят цветя на спортната площадка, на която на 2 декември футболна врата падна върху осмокласника и го рани тежко. Момчето изпадна в кома, а лекарите в "Пирогов" не успяха да спасят живота му.

Заради инцидента прокуратурата в Разлог започна разследване като образува досъдебно производство. Иззети са видеозаписите от камерите, заснели част от случая, както и футболната врата, за която има информация, че е била обект на вандалски акт - от спортното съоръжение липсват свързващи елементи, отрязани са и двете стоманени въжета, с които тя е била закрепена за оградата на спортната площадка. 

Извършителите на кражбата до момента не са известни. В Регионалният инспекторат по образованието се обобщава информацията от разпоредената проверка на всички спортни съоръжения в училищата. 

Атанас Мишков ще бъде погребан във вторник.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна